esmaspäev, juuli 02, 2007

Einar Kootikum ja Co

Tänases Postimehes on vägagi vajalik artikkel narkomaaniast, mida peaksid lugema kõik. Kordan: kõik. See teema pole enam ammu mitte asotsiaalide ja getoelanike pärusmaa, nagu üldiselt mugav mõelda on.

Tean, et Tartu kahes eliitkoolis neljandik kuni kolmandik lõpuklasside noortest tarvitab regulaarselt amfetamiini. Ma näen, et väga korralike perede noored raiskavad oma aega ja kooliaastaid.


Artiklist saab ühtlasi ka vihje selle kohta, miks nii narkomaania kui alkohol tänapäeval noorte seas nii populaarne on...

Hea, kui laps räägiks kodus, mis toimub seltskonnas, kus ta on viibinud. Kui ta saaks rääkida, ilma et vanem teda hukka mõistaks. Isegi siis, kui ta on midagi proovinud. Isegi siis, kui ta on kümme korda proovinud. Sest see on reaalne elu!

Kui paljudel vanematel aga tänapäeval üldse aega on oma lastega lihtsalt vestelda? Laenud-liisingud-kuumaksed-puhkusereisid ja muu träni vajavad maksmist, hommikul tööle, õhtul koju diivanile teleka ette, mida-vähem-laps-segab-seda-rahulikum-me-ju-anname-talle-taskuraha-las-saab-ise-hakkama-nii-õpibki-elu. Ja laps õpibki elu.

Kommentaare ei ole: