kolmapäev, jaanuar 14, 2009

Viirusetõrjujatest

Kuna prooviversioon sai läbi, otsustasin peale fiaskoga lõppenud tõrjevaba elu lõpuks ometi tootjatele raha maksta... eriti kuna proovitud McAfee suutis veel ühel mälupulgal resideeruva kurivaimu nii kähku maha lüüa, et jõudsin ainult selle nime vilksamisi näha. Igal juhul oli selge, et isegi nii piiratud netikasutusega isikul kui mina, on targem see mõnisada krooni välja käia kui veeta ootamatult paar päeva masinat s***st puhtaks rookides. Niih, mida siis kodukasutajale pakutakse...

McAfee: prooviversiooni aastane uuendus - 39.95€ Iseenesest polnud mul Mc vastu midagi, kuid tekkis tahtmine näha et kas muude tootjate hinnaklassid samasse suurusjärku jäävad. Ülla-ülla, McAfee enda lehel pisut ringi vaadates leidsin, et seesama VirusScan Plus maksaks päris uutele tulijatele 29.95$

F-Prot: 29$
Kaspersky: 395 EEK
Norton Antivirus: 39.99$
Avast!: tasuta

Hmmm... ühelt poolt on need tasuta asjad sellised as-is... teisest küljest on Avastil olemas ka täiesti raha sissetoov suund, ehk siis võib loota et nad päris pille kotti päevapealt ei pane. Eks siis proovib järgi - aasta pealt paarsada krooni kokku hoida pole just eriline argument, pigem pakub huvi et kui tõhus ja kasutajasõbralik üks kõiksugu auhindadega pärjatud raha mitte nõudev viiruste tõrjuja siis ka on. Stay tuned for updates!

2 kommentaari:

rojukene ütles ...

Ma olen aasta aega kasutanud Avasti tasulist täisversiooni ning olen sellega igati rahul. Erinevalt näiteks AVG-st saab Avast ka Vistaga ilusasti läbi.

John Smith ütles ...

Ka see tasuta versioon hakkas Vista peal jooksma... eks näis kuidas toime tuleb. Eicari testviiruse peale hakkas igatahes karjuma.