kolmapäev, juuni 10, 2009

Tahaks jääda iseendaks, aga raha tahaks ka

Tõsiselt häiriv on enne rehvivahetust tunda end kesktaseme idioodina. Hea on aga kui leidub sõpru, kes suudavad teemast inimkeeli kõnelda.

----8<----8<----8<----8<----8<----8<----

Muusik Seifi ja Ultima Thule ühiskontserdile oli seitse minutit enne algust neid kuulama tulnud nii vähe inimesi, et sain neid ühekaupa üle lugeda. 35. Klassiõhtu tunne tuli. Õnneks ajapikku tekkis ikka rahvast juurde... osad alla-aastaste sülelastega chillisid aga kogu selle aja nii viie meetri kaugusel kõlaritest. Kahju neist lastest.

----8<----8<----8<----8<----8<----8<----

Nüüd olen ära proovinud ka tõenäoliselt maailma keeruliseimate reeglitega lauamängu. Nime ei nimeta, kes teab see teab. Kuue mängija peale oli välja trükitud viis identset reeglite komplekti, mida nii 13 tunni jagu järjest ühtlaselt loeti ja tõlgendati. Tõlgendamisruumi oli seal aga nagu Eesti põhiseaduses... jäi mulje, et mängu koostaja ning reeglite kirjutaja polnud omavahel kordagi kohtunud ning lisaks elanud ka erinevatel aegadel erinevates kultuuriruumides. Väike näide reeglite osas (ei ole otsene väljavõte):


Laual on kolm kaardipakki - must, sinine ja punane. Kõiksugu muudele mänguga seotud elementidele lisaks on neil igaühel ka keskele tõmmatud joon: tavaline, katkendlik või kahekordne. Erinevates mängu etappides on vajalik kasutada erinevaid värvi kaarte - kuidas aga teha kaartide värve kindlaks?

"Musta värvi kaardid on kõik need, mis on tähistatud keskelt tavalise joonega, sinist värvi kaardid aga katkendliku joonega. Kõik ülejäänud kaardid on punased, välja arvatud neil juhtudel kui musta värvi kaart on katkendliku joonega ning ainult siis kui sinist värvi kaartide hulgast on välja võetud topeltjoonega kaardid. Sinist värvi kaartide välja võtmisel pole vaja välja võtta musta värvi topeltjoonega kaarte, kuid punastest kaartidest võib arvestamata jätta kõik katkendjoonega kaardid."

Kommentaare ei ole: