esmaspäev, mai 21, 2007

Revolutsioonijärgne Jõelähtme (ehk vol. 2)

Proloog: nädalapäevad tagasi kukutati Jõelähtmes senine vallavanem. Huvipakkuv oli aga asja juures see, et vallaametnikud saatsid mõni päev varem laiali avaliku kirja, kus toetasid toonast vanemat.

Nüüdseks on siis uus võim jõudnud mõnda aega punase laua taga istuda ja olekski sobiv hetk vallainimestele teada anda, et vaesed ametnikud olid oma avaldust tehes lihtsalt subjektiivsete asjaolude pool mõjutet' ja kahetsevad nüüd südamest kordasaadetut:


From: Maido Pajo [mailto:Maido.Pajo@riigikogu.ee]
Sent: Thursday, May 17, 2007 9:14 AM
Subject: Avalik vabandus

Austatud Jõelähtme valla elanikud!

Seoses endisele vallavanemale Andrus Umbojale umbusalduse algatamisega tegime vallavalitsuse ametnike nimel ühise avaliku pöördumise tema toetamiseks, mis avaldati valla ametlikul interneti koduleheküljel.

Oma avaldusega oleme kahjuks andnud põhjust seada kahtluse alla selle, kas me oleme kinni pidanud avaliku teenistuse eetikakoodeksist, millest ka vallaametnikud on kohustatud juhinduma.

Avaliku teenistuse eetikakoodeksi kohaselt ametnik on rahva teenistuses, järgib oma tegevuses kodanikelt mandaadi saanud poliitikute õiguspäraselt väljendatud tahet ning peab oma tegevuses olema poliitiliselt erapooletu. Ametnik peab hoiduma ka näiliku olukorra loomisest, mis võib seada kahtluse alla tema erapooletuse ja asjade käsitlemise objektiivsuse.

Seoses eeltooduga peame vajalikuks vallaelanikke informeerida, et meil ei ole olnudpahatahtlikku kavatsust rikkuda avaliku teenistuse eetikakoodeksit ega sekkuda volikogu tegevusse ega mõjutada volikogu liikmeid umbusaldusest loobuma ega ähvardada töölt lahkumisega uue vallavanema valimise korral.

Kui avalikkusele on meie avaldusest selline mulje jäänud, siis me vabandame siiralt vallarahva ees, kelle teenistuses seaduse kohaselt meie oleme.

Oleme heas usus valmis jätkama igapäevaselt vallaelanike ja avaliku võimu teenimist koostöös volikogu ja uue vallavanemaga. Ühtlasi kinnitame, et hoidume edaspidi sellistest avaldustest ja tegevusest, mida võiks seada kahtluse alla meie erapooletuse ja mida võidakse käsitleda ja avaliku teenistuse eetikakoodeksi rikkumisena.

Allkirjad:



Viimane lõik tekitab tuttava tunde umbusaldamise istungilt - kes veel piuksatab, läheb istuma.


Tahaks siia lõppu midagi positiivset siiski kirjutada, aga krt, ei oska midagi. Igal juhul tänu kodanikele, kel siiski veel mõistus ja süda omal kohal.

Kommentaare ei ole: