kolmapäev, august 08, 2007

Meite küla pood

Teatavasti on juba tükk aega kehtinud selline seadus (loodan et andestate et ma seda üles ei otsi viitamiseks), et kaupluses peavad kõigil toiduainetel olema peale konkreetse koguse/pakendi maksumuse juures ka antud toote põhiühiku (kilogramm, liiter vmt) maksumus. Nii saad erineva suurusega pakendite puhul lihtsalt teada, et kumb kokkuvõttes soodsam on.

Käisin siis täna meite küla poes palava ilma puhul jäätist ostmas ning näppu elik ostukorvi sattus üks liitrine vanilliplombiir. Peal kena väike kleeps, hinnaga 34.- ja selle kõrval ka tekst "34.- kg". Pakk ise aga tundus kahtlaselt kerge terve kilo kohta. Vaatasin peenikest kirja küljelt - ennäe, ongi kaal sinna trükitud: 480 grammi. Ehk siis tegelik kilohind tuleks sinna 68 krooni kanti. Näitasin ka müüjale, et teil on eksitav hinnasilt siin pakil... tema naeratas ja noogutas: "Jajah, ma tean."

Kas hakata nüüd kaebekirjasid koostama, kuna tarbijale jagatakse ekslikku informatsiooni... kuid kas see kiri üldse huvitab kedagi? Kas saadetakse keegi spetsiaalselt kontrollima ja tehakse siis vajadusel ettekirjutus? Viimases Ekspressis võis lugeda, et palju hullemini petetakse poodides ja ei miskit. Või järgiks Eestis levivat üleüldist pohhuismi ja lööks käega? Küsimusi kui palju...

Kommentaare ei ole: