neljapäev, juuli 02, 2009

Kui palju maksab printer?

Sattus kätte Klicki reklaam, kus Samsungi printerit ML-1640 reklaamiti hinnaga 1099 krooni. Minu jaoks oli see müstiliselt odav hind, kuna, ausõna, ei ole mul vähimatki aimu vahepeal toimunud printerite hindade arengutest. Igaks juhuks vaatasin ka hinnavaatlusesse, kus selgus et sellistelt firmadelt, nagu Sign või Rover võib selle kasti saada isegi 880.- eest. Mul pole vähimatki ettekujutust selle printeri trükikvaliteedist, kuid sellise raha eest tundub laserprinter ikka odavalt saadud.

Jäin mõtlema, et milles on konks.

Siis jõudis kohale. MarkIT lehelt leidsin ka sellele printerile sobiva tooneri hinna. See maksab 720 krooni. Tõenäoliselt on kuskilt võimalik ka mõnikümmend krooni odavamalt saada, kuid ei viitsinud otsida rohkem. Uba on aga siis selles, et iga teatud aja tagant maksad siis lihtsalt printeri hinna uuesti otsa, kui tahad seda kasutada... ning ei tasu unustada, et printeriga saad algselt kaasa tavalisest tublisti tühjema nö. "reklaamkasseti".

Kui palju siis aga printer ise maksab? 880 - 720 = 160... ehk nii paarisaja krooni ringis järelikult. Hmph.

1 kommentaar:

Härra Grühvel ütles ...

Peaaegu sama hinnaga saad HP kvaliteetse laserprinteri. Näiteks P1005. Aga toonerid on kõigil mudelitel suhteliselt kallid. Samas võid neid näiteks RAPO-s täita, saad poole soodsamalt.
Kusjuures - alati tasub uurida, milline kassett ostes sees on. HP teeb vahel sellist trikki (eriti võrguprinterite puhul), et ei olegi starterkassett, vaid full. Siis on tõesti nii, et odavam on osta uus printer, kui 4 värvikassetti.