esmaspäev, november 10, 2008

Veel korra meemist

Mis selle postituse ajenditeks olid? Kõigepealt see, et Metsapiiga viskas mind ühe meemiga ja sai pihta (tavaliselt ma nende lennutrajektoorile ette ei jää). Seejärel Costello kommentaar sama sissekande juures. Ning lõpuks ka minu pikemat aega kestnud pisike huvi selle kohta, et kuidas need meemid liiguvad... ehk siis kes kelle tegemiste/mõttemaailma/huvide vastu huvi tunneb. Ning muidugi ka see, et kellest kõik alguse sai :)

Kõige viimane huvipunkt sai kõige lihtsamalt lahenduse - liikusin mööda ahelat ülespoole, kuni jõudsin tiiauspaikka juurde. Seal enam saatjale ei viidata, järelikult ongi tegu esmalinastusega Eestis. Seejärel liikusin juba mööda ahelaid allapoole ja vaatasin, kes kuhu edasi viskab.

Mingeid järeldusi tegema ei hakka (aga tasub teada, kelle kaudu meemid edasi liiguvad, eks :P ). Ning sügavamale, kui neli taset, ka ei laskunud.

5 kommentaari:

Manjana ütles ...

päris vahva võrgustik. huvitav, kas oleks võimalik kirjutada mingi programm, kes selliseid võrke välja joonistaks? sel teemal saaks sotsioloogias (või psühholoogias) juba mingi uurimuse teha, kui hulk selliseid võrke välja joonistada.

Anonüümne ütles ...

Ühesõnaga, uurisid välja, kes algatas spämmi saatmise ja kes ahelas spämmi edasi saadavad. Tubli töö!

Ti:a ütles ...

ikka mina süüdi, eksole :D
kui nüüd päris aus olla, on see meem kokku pandud kahe erineva maa kahest erinevast meemist. soome ja kanada blogijate hulgas liikunud omadest. tegin need lühemaks ja panin kokku, kuna tegu aga oli nö uue meemiga, siis ei hakanud kedagi viitama.

ja mis karistuse ma nüüd saan?

igasugused pokaalid ja rändkiidusnad on ja ka omaette meem ja arte y pico algas ju kusagilt kaugelt ja on liikunud piki blogimaailma erinevatel kontinentidel.
osade meemide eesmärk on meelitada oma blogisse rohkem lugejaid, eriti need, kes blogiga raha teenivad, osad tahavad sellega oma positsiooni blogiklikimaailmas tõsta, mõned on aga lihtsalt hullud ja uudishimulikud, kes kelle hulgas kirjutatakse.... khm, viimase koha pealt tõstab käe püsti :)

aga et meem ja spämm sama asi oleks, selle koha pealt vaidleks vastu.

John Smith ütles ...

Oh ei, ei mingit karistust tule siitpoolt... nagu juba Sirjegi viitas, saaks taolistest võrkudest pigem mõne huvitava analüüsi teha :)

Ning päris spämmiks ma ka ei liigitaks neid meeme... saad ju sulle suunatust teada vaid siis kui kuskilt lugema juhtud, keegi (vähemalt minu teada) aktiivselt peale käinud pole kirjutamiskohustusega. Aga jah... uudishimu ajas mindki seda pilti kokku panema... ning üllatav oli näiteks see, et juba nelja taseme juures hakkasid osad nimed korduma :)

Ti:a ütles ...

see on muide seotud sellega ,et Eesti blogimaastk on väike. On teatud blogiseltskonnad, kes külgmiselt liibuvad kellegi kaudu, kes omavahel kirjutavad. NAGU suur suguselts.