kolmapäev, aprill 08, 2009

Juubelipostitus

Käesolev on siis antud blogis ilusa ja ümmarguse järjekorranumbriga 400. Tegelikult oli mul juba 300 eel soov ümmarguse numbri täitumisel teha väike tagasivaade kuid siis tekkis väike jutustamisehoog ning märkamatult olingi juba uues sajas... aga eks siis nüüd olegi huvitavam.

Esimene postitus elik esmane tutvus blogimaailmasse kirjutamise poolega oli 22.08.2005 ehk siis ligi kolm-koma-viis aastat tagasi. 2005 aasta jäi küll selliseks varjusurmas olekuks oma 8 postitusega, 2006 oli juba grammikese aktiivsem 18 postitusega ja 2007 sai siis masinavärk (elik kirjutusmaania) oma täishoo sisse. Kuigi kui vaadata keskmist postituse suurust siis ega siin kirjutamist suurt olegi - peamiselt ainult pildid/screenshotid koos püüdliku üritusega kogu sõnaline osa pealkirja ära mahutada. Isikliku osa olen samuti püüdnud võimalikult tahaplaanile jätta ning keskendunud vaid erinevate kildude (kontekstist) esile toomisele, samas ega siinsel blogimaastikul niiväga anonüümseks olegi võimalik jääda. Paratamatu.

Seda üllatavamad on need hetked, kui paari-kolme kuu tagant satun Google Analyticsisse või Feedburnerisse külastatavust vaatama - keskmiselt paarkümmend RSS-i tellijat ning 10-15 "juhukülalist" kes siis guugeldades või läbi blogipuu siia satuvad. Seega võib kerge ehmatusega nentida, et ega ma vist kõiki siinseid lugejaid nägupidi tunnegi :)

Aga mida on siis kõige rohkem loetud? TOP3 näeb välja selline:

1. koht - kunagi enda tarbeks üles tähendatud kitarrihäälestamise lingid/tarkvara on loodetavasti teistelegi kasuks tulnud. Ning loodetavasti on neil rohkem püsivust olnud kui mul.
2. koht - huvitav anomaalia kütuse tankimisega, mis ootamatult aktiivse vastukaja sai, tõustes isegi vahepeal blogipuu avalehel kuhugi etteotsa.
3. koht - minu hinnangul täiesti põhjendamatult esikolmikusse sattunud, kuna tegemist vaid ühelauselise postitusega, mis pealegi suunab huvilisi edasi reisijuttude (nüüdseks juba where2go) lehele.

Millest ma aga nende kolme ja poole aasta jooksul kirjutanud olen? Tõenäoliselt annab sellest kui mitte just parima, siis vähemalt enim meelt lahutavama vastuse ülevaade nendest otsisõnadest, mille abil blogisse jõutud on. Kõigepealt muidugi TOP3:

lennukite minimaalne omavaheline vahekaugus - khmm-khmm, näidake veel mõnda teist ajaveebi, kuhu kõige rohkem taolise otsinguga jõutud oldaks :) aga jõudu teile, seltsimehed seiklejad :)
kitarri häälestamine - arvestades eelnenud TOP-i esikohta, pole midagi imestada
mott - ei oskagi kommenteerida... kui mott siis mott :)

ja nüüd siis lisaks ka väike väljavõte ülejäänud huvitavamatest otsingufraasidest millega siia jõutud:

lehetäi
molekulaarfüüsika
kui raske on tallinna teletorn
arvamus riigikogu valimised 2003 vallavanem
börsireeglid
kähkukate kunst
belõi aist black label
chuck norris pokker
galetini fotod
gea + silberauto
hullumajja ravile
kas auto saab aku ära rikkuda
meiliaadress murutar
orgasmipiibel
ruussaar blog


...ja kõige lõppu minu enda lemmik:

john smith blog loll :)

Ja kõige-kõige-kõige lõppu tänud neile kolmele, kelle blogidest kõige rohkem siia lugejaid jõudnud on: Manjana, naine ja leheneeger. Adäh!

6 kommentaari:

naine ütles ...

Oijah, pole tänu väärt, häid asju jagan ma hääde inimestega hää meelega!

Anonüümne ütles ...

Oot, kas ma saan õigesti aru, et sa oskad kitarri mängida? Või vähemalt proovisid õppida? Kuna meil on nüüd ka kodus üks kitarr, millega keegi eriti midagi pihta hakata ei oska, siis kas saab selle sulle millalgi pihku torgata, et mõnedele tululevastele lootustandvatele :) naiskitarristidele baasasju näitaksid?

John Smith ütles ...

Tjah... oskamisest paraku asi kaugel, nendesamade baasasjade juurde pidama jäingi. Nii et kõige paremini suudan ilmselt vaid õpetada, kuidaspidi kitarri käes hoida tuleb... ja sedagi vist nii 90%-se tõenäosusega :)

leheneeger ütles ...

Oi, ja mina juba mõtlesin, mis kummaline tinin see läbi vaikse kevadõhtu kostab... Nüüd on selge. John Smith harjutab klassikalist pala nimega "Sääse surm".

John Smith ütles ...

Oiei, kullakene... klassikalist muusikat tuleb tunda. Igihaljas suvenokturn "Sääse surm" on need heledad laksud mis tinina taustaks käivad.

leheneeger ütles ...

No ma arvasin, et sa harjutad alles esimest, seda pininaosa. Kui sa mõlemad osad selgeks saad, võta käsile "Vangid ei maga".