teisipäev, veebruar 19, 2008

Neste imetankla




Kütusemõõdik näitas, et kütust on jäänud pisut alla veerandi paagi ning pöördusin seetõttu Suur-Ameerika Nestesse - kindlam sõita täis paagiga. Pisut alla veerandi - seniste kogemuste põhjal oleks siis ca 35-37 liitrit juurde mahtunud (paak ise on 45). Seda üllatavam oli näha, kuidas ka 40 liitri peal kütust rõõmsalt paaki voolas... 41... 42... 43... 44,88 liitri peal jäi alles seisma. Ning seda seetõttu, et kaardilt broneeritav 700 krooni sai täis - mine tea, palju paaki muidu veel mahutatud oleks.

Järelikult sõitsin siis tanklasse vähem kui klaasitäie kütusega paagis... või on Nestes kasutusel teistsugused liitrid.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Teised liitrid paistavad olevat jah, ise lasksin 5-liitrisesse kankusse, mille põhjas veel poole liitri jagu vana pära loksus muruniitja tarbeks ... üllatus-üllatus 6,.. liitrit. Vähemalt arvel kajastati sellist kogust.
Ülemiste Neste.

Kirjatsura ütles ...

Tarbijakaitse Neste kontrollimisest: pole mõtet kontrollida, sest neil on ju kõik korras.

Vt http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ArticleID=8f44d07e-e7f1-4451-b81e-0a4850096a0a

Giga ütles ...

Olete te ka nestelt selle kohta aru pärinud ???

Anonüümne ütles ...

Paljudel ongi kütusepaagid palju suuremad, kui nad ise arvata oskavad. Pluss veel need milliliitrid, mis kütusevooliku sees on jne.


Ja kanistrisse laskjale: kanistrisse on tankimine keelatud ju! :)

Anonüümne ütles ...

Kuule asjatundja, mis seent sööd?

Anonüümne ütles ...

Kas Su paagi maht 45 L on kirjade järgi või on see üle mõõdetud? Kui ei ole üle mõõdetud, siis ei ole nagu mõtet jutustada...

John Smith ütles ...

Ikka kirjade järgi 45, üle mõõtmiseks pole vajadust olnud, seega ei ajagi täppisteadust taga. Juhin lihtsalt tähelepanu asjaolule, et tavaliselt mahtus samasuguse täituvusastme puhul 7-8 liitrit vähem.