laupäev, veebruar 16, 2008

Laupäeva hommikul lennukeid mõõtmas

Tegelikult polnud täna üldse plaanis kuhugi seiklema tõtata - eile õhtul sai korra kõik avanenud uued asjad üle vaadatud ja tõdetud, et ükski kirjeldus polnud kahjuks selline, mis oleks käima tõmmanud. Õnneks olin ma üksik erand ning paras möll läks seiklejas siiski lahti.

Hommikul öiseid tegevusi vaadates sattus aga silm uuesti peale vanade tuttavate Nodsude poolt tehtud Corridale. Pilt, mis õhtul tundus suvalise klõmakana, mida pool Ida-Virumaad veel (õnneks) täis on, paistis hommikupäikeses hoopis teise rakursi alt.



Väikesed hallid ajurakud hakkasid kohe tööle ning tõid mõttekeskusesse infot, et väidetavalt olla tõesti ühes kohas taoline mälestusmärk püstitet - ise polnud ma seda küll näinud, kuid üsnagi lähedalt mööda mindud. Peale perehommikut saigi siis auto nina sinnapoole keeratud.

Kohale jõudes selgus, et intuitsioon polnud alt vedanud - täpselt samad vellod vaatasid ka monumendi pealt vastu. Ega's midagi - nüüd siis küsimusele vastust välja nuputama... Kui suur on lennukite minimaalne omavaheline vahekaugus sentimeetrites?

Esimene pähetulnud variant teele. Vale. Pagan. Vaatan natuke ringi, mõtlen. Külm on. Eemalt teeotsalt vaatab autost üks koeraga meesterahvas, kuidas eeldatav külahull ümber monumendi tantsib. Lõpetan meelelahutusliku osa ning istun autosse, koeraomanik sõidab minema. Mõõdan välja variant kahe, kuid saatmisega viivitan... sest helistab rajameister, kes võtab vaevaks minu vale vastuse peale pisut irvitada :) Kuna temaga on aga nii mitugi valget kurge lõunamaale saadetud, siis lõõbin samas vormis vastu. Peale kõnet saadan ka teise vastuse teele. Õige. Ning kuna tegemist on vaid ühe küsimusega seiklusega, siis saan ka selle eest kohe punktid kirja. Ja ei mingit guugeldamist.

Kommentaare ei ole: